You are here

Lots Road Power Station Redevelopment

Client: 
Careys

Location: Chelsea, London
Steelwork: Façade Retention Steelwork – 700t

Redevelopment into housing of the last of the three iconic power stations along the Thames following Bankside into the Tate Modern and Battersea Power Station into shopping and apartments.

The façade of the building is being retained and the internal floors and structure replaced. The steels needed to support the façade had to be threaded through various existing obstructions while at the same time providing clearance paths for future steels to support the new floors. The retained structure had to be extensively digitally surveyed, and the design and drawings constantly updated to the many deviations and undulations common in a structure of this type and age. Additionally problems had to be solved and overcome daily by unexpected features and sometimes poor material conditions brought to light by ongoing breaking out of the structure. All in all a very challenging structure.