You are here

Battersea

Client: 
Prater

Location: Battersea, London
Steelwork: Roof Steelwork – 140 tonnes

Overview: Roof lantern, light well and BMU steelwork forming an inherent part of the roof structure, Penthouses and roof gardens.

Battersea PowerStation’s regeneration includes a new adjacent residential apartment block, “Battersea Gardens” constructed on the larger site, with communal roof gardens running the full length of the building. The aesthetic of the building replicates a series of waves to provide a softer organic contrast to the power station itself.

Technical edge were engaged to detail the glazed roof lantern structures with exposed columns, Pop-up roof light structures and support steelwork for the davit enclosures to house the buildings BMU plant. This involved intense co-ordination to very tight deadlines while under close scrutiny of several bodies with interests in the site. Working on this very high profile contract has been a challenge in itself, but we have taken this in our stride and delivered a successful outcome.